MIF setter bærekraft på agendaen, og fremover ønsker klubben å ta en posisjon i regionen. De har ønske om å være med på dugnaden, og er det en ting som står sterkt i klubben er det dugnadsånd og den frivilligheten som vises. Dette ønsker de å sette i system og dele de gode historiene. Med dette håper de å inspirere lokalsamfunnet, og rett og slett være et flaggskip i bydga. Alle kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe – det er den holdningen de ønsker å skape.

Miljø Norge har mål om å utvide porteføljen med flere bærekraftige produkter til konkurransedyktige priser. Vi i MIF Fotball heier på jobben Miljø Norge gjør og er stolte av at vi sparer miljøet ved å ha ombrukte brannslukkere på Consto Arena

Morten Sørlie, Salgssjef MIF Fotball


Brun Framtid er det overordnede navnet på MIF sin bærekraftsatsning. Brun Framtid skal vise alle tiltakene klubben gjør med holdepunkt i de utvalgte Bærekraftsmålene de jobber etter. Klubben ønsker å bidra til økt kunnskap, og utvikle Brun Framtid sammen med andre. Miljø Norge heier på initiativ som dette og ønsker å være med å løfte det videre. For å kickstarte samarbeidet har Miljø Norge utplassert ombrukte brannslukkere på Consto Arena. Miljø Norge er en stolt samarbeidspartner og sammen skal vi skape vi en mer bærekraftig fremtid!

Et fantastisk initiativ og konsept som jeg tror vil skape engasjement og forståelse i lokalsamfunnet. Som Morten Sørlie sa første gang vi pratet sammen, – «alle kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe». Det er veldig sant!

Janne Blaasvær, CMO i Miljø Norge

Bilder: MIF fotball

Etter mandagens sesongstart er det ingen tvil om at Mjøndalen Fotball setter bærekraft på agendaen en gang for alle. Da spillerne ankom banen var det mange som så langt etter de folkekjære, brune draktene.  

Spillerne i Mjøndalen spilte, for første gang i historien, i grønne drakter. – Det har vært noen tøffe runder på å få med alle på dette prosjektet, forteller Morten Sørlie, i Mjøndalen Fotball.

Draktmysteriet er et bærekraftsprosjekt i samarbeid med Norsk Gjenvinning. De brune draktene er konfiskert på ubestemt tid, frem til Mjøndalen Fotball kan levere på et konkret mål – å nå en resirkuleringsgrad til en normal, Norsk husholdning på 50%. Tidligere var det ingen kildesortering på Consto arena, og alt avfall havner i restavfall. 

Grønnere brun

– Sammen med Norsk Gjenvinning har vi fått på plass nye avfallsbeholdere på Consto arena, og satt det i system. Vi skal være mer bevisste på hvor vi kaster avfall, og få med klubben, supporterne og bygda. Vi må være med på dugnaden, og vise at vi også tar miljø på alvor, sier Sørlie

Bilde: MIF fotball

Bærekraft gjort enkelt

Sørlie er klart på at han håper at de grønne draktene setter fart på prosjektet.

– Vi skjønner at vi rører med følelser og tradisjon når vi bytter brunt med grønt, men dette er viktig for oss. Det handler om å jobbe med bærekraft på en måte som er lett å forstå, med konkrete tiltak. Og det brune kommer jo tilbake, så lenge vi gjør jobben vår. Vi starter jo på 0%, og skal lande på 50%.

– Brun Framtid er MIF-huset våres for bærekraftsprosjekter i fremtiden. Vi skal være nøysomme, og velge tiltak som vi kan fokusere 100% på, og forhåpentligvis inspirere andre til å ville gjøre en forskjell. Brun Framtid skal leve med oss i fremtiden. Men først må vi få tilbake den brune drakta, avslutter Sørlie. 

Les mer om Brun Framtid her