Den 15.januar 2021 ble Miljø Norge stiftet, en merkedag hvor vi offisielt tok fatt på en fem år gammel forretningside og satte oss ambisiøse mål om hvordan vi skal utrette en forskjell. 

En bedrifts avfall er en annen bedrifts råvare

Det er mange fine ord og fest taler om «det grønne skiftet», men det er først nå vi ser de store praktiske og lovmessige endringer i samfunnet. Finansorganisasjoner og banker har blitt pålagt å rapportere i henhold til EUs taksonomi, og folk flest har fått med seg at engangsbestikk i plast og plast sugerør ble forbudt å omsette fra 1. juli 2021. Større bedrifter må rapportere på ESG og vi forbrukere har i stadig større grad tatt inn over oss at vi går fra et forbrukssamfunn til et ombrukssamfunn. Ordet sirkulærøkonomi er ikke lenger et fremmedord. Det er altså nå, drøyt 30 år etter Gro Harlem Brundtlands taler om bærekraft, at vi endelig har begynt å gå fra ord til handling. Miljø Norge skal jobbe med konkrete løsninger, ikke bare prate. Vi skal gjenbruke fysiske produkter på markedet og gjøre dem sirkulære. Vi har sterk tro på setningen «En bedrifts avfall er en annen bedrifts råvare». Dette skal vi vise i praksis. Vi skal være nyskapende, utforskende og uredde i vår tilnærming. Vi skal definere begrepet oppsirkulering. 

Vi har kommet langt på vei allerede. Nils Wilhelm Aulie tiltrådde rollen som CEO i selskapet den1 september. På kort tid har han tatt eierskap til visjonen og alt det solide arbeidet gründere og styret har levert. Visjonen vår er «Vi skal redde liv og miljø», den ble forankret og definert under en verdikonferanse hvor aksjonærer, styret og CEO deltok. Våre verdier defineres av fire ord, Gøy, uredd, ærlig og nyskapende.

Det gledes å kunne fortelle at ledergruppen i selskapet er satt. Kvaliteter som gjenspeiler teamet er GRIT, sterkt, nyskapende og lekne. Vår ledergruppe består av CEO, CFO, CMO og COO og vil være operasjonelle fra januar 2022. Navn og introduksjon kommer.

Vi vil fortsatt holde kortene tett til brystet når det gjelder våre produkter, men vi gleder oss stort til å dele vårt første produkt mot slutten av året. 

Nils Aulie, CEO

Vi, aksjonærer og styret, har vært svært involvert frem til nå. Tiden er kommet for å gi stafettpinnen videre til Nils og hans kompetente ledergruppe. Vi ønsker derfor Nils og teamet lykke til! Til dere der ute som heier på oss, og som brenner for et bedre miljø: Nordic Assets og datterselskapet Miljø Norge kommer til å lykkes!